Com combatre els infiltrats dins el procés.

Estic segur (tots ho estem) que, a les xarxes, dins el procés independentista hi han infiltrats espanyolistes que treballen per rebentar el full de ruta des de dintre. Els imperis sempre han treballat per fer descarrilar tots els moviments d’alliberament (tant nacionals com socials) i una part d’aquesta lluita ha consistit en infiltrar a gent per crear mala maror, són els coneguts com a “infiltrats”, com a “topos” o com a “quintacolumnistes”. Aquest terme “quintacolumnista” prové de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) i era utilitzat pel general Mola,  militar franquista encarregat del setge feixista de Madrid. Aquest militar tenia quatre columnes de l’exèrcit nacional assetjant la capital espanyola però per ràdio no parava d’anunciar que realment en tenia cinc, ja que assegurava tenir una cinquena columna formada per agents secrets infiltrats dins de Madrid per boicotejar les accions de defensa republicana, els anomenats “quintacolumnistas”. Finalment no es va saber si realment existien, o no, aquests infiltrats però el fet és que la mateixa por a aquests “quintacolumnistes” va minar la moral republicana fent augmentar la desconfiança entre anarquistes, comunistes, sindicalistes i altres.

Personalment estic convençut del fet que a les xarxes socials existeixen aquests infiltrats treballant per crear mala maror entre les diferents ideologies independentistes que tenim al procés i que l’enriqueixen positivament. Però quina pot ser la millor manera de combatre a aquests “topos”?

Imatge del film "Michael Collins".

Imatge del film “Michael Collins”.

Ara em ve a la ment una escena de la pel·lícula “Michael Collins”, heroi de la independència irlandesa.  El sr. Collins es dedicava a fer discursos i mítings de caràcter sobiranista entre la gent. En definitiva fomentava la independència d’Irlanda amb les seves al·locucions verbals entre els seus conciutadans. Els  britànics tenien a agents infiltrats que l’espiaven i seguien els moviments, doncs bé, segons l’obra el sr. Collins els tenia perfectament identificats i, lluny d’assenyalar-los amb el dit per posar la seva integritat física en perill, simplement es va dedicar a fer la seva vida normal i a fer més i més discursos però amb un to més generalista que abans:

“Aquesta és la lluita de tot un poble, jo sóc només una persona però si a mi em fan desaparèixer… Qui de vosaltres estarà disposat a ocupar el meu lloc?”.

Cridava davant d’una multitud de persones que aixecaven el braç oferint-se voluntaris.

En resum, que aquesta actitud, curiosament, va fer reflexionar a un dels infiltrats que va decidir “canviar de bàndol” i es va presentar davant el sr. Collins per ajudar a la causa independentista irlandesa.

12376336_10207996973740459_6883684318720823140_n

Bé, no crec que aconseguim fer canviar de bàndol a cap quintacolumnista, però sí que penso que entre totes i tots els podem desanimar deixant-los clar que les seves accions resulten totalment inútils.  Ara per ara els “topos” saben molt bé el que es fa perquè no són pas babaus ni molt menys. Es pot dir que la seva acció de boicot al procés es redueix a dos objectius:

  A) Perjudicar el màxim possible l’entesa entre JXSí i la C.U.P. per enrarir l’ambient dins del bàndol independentista i aconseguir, si pot ser, un trencament de relacions. En aquest sentit es dediquen a inventar, menysprear, insultar sobretot a la C.U.P., saben que aquesta formació té molt menys suport social que JXSí i s’aprofiten que la ment humana té l’estranya mania de confondre “majoria” amb “raó”. Si fos al revés (la C.U.P. majoritària i JXSí minoritària) els quintacolumnistes farien exactament el mateix però a la inversa (difamar contra JXSí).

   B) Treballar per impedir o impossibilitar un augment del suport social al procés independentista. En aquest sentit es dediquen (amb la mateixa estratègia) a intentar crear mala maror entre els que som independentistes i la gent de C.S.Q.P. (Bcn en comú, En comú Podem i altres). De vegades als “topos” no els cal difamar si tergiversar la realitat, simplement presentant les notícies d’una manera estudiada aconsegueixen fomentar el rebuig cap aquestes formacions o persones.

Cada cop que veiem a les xarxes enllaços fomentant l’enfrontament entre JXSí i la C.U.P. proposo que, o bé els ignorem, o bé totes i tots responem de la mateixa manera, amb el mateix missatge. Per exemple:

   “L’entesa entre JXSí i la C.U.P. és sòlida i seguirà així fins al total alliberament nacional i social de Catalunya”

   “Les diferències que han hagut entre la C.U.P. i JXSí ja han estat superades, ara col·laboren juntes per la llibertat de Catalunya i seguiran col·laborant fins a la consecució definitiva de la independència”

O qualsevol altre comentari per l’estil. Ah! i sempre, sempre, al final de la nostra intervenció hem de posar un somriure “:)”.

Quan els infiltrats utilitzin l’estratègia “B”, nosaltres podem respondre amb missatges tipus:

   “La gent de C.S.Q.P., (EnComúPodem, BcnEnComú …) tard o d’hora s’afegiran al procés. Tenen les portes obertes perquè ells formen part de Catalunya i les seves aportacions poden resultar valuoses”

    “No importa el que aquestes persones (Ada Colau, Teresa Forcades, Rabell, Herrera….) hagin dit o fet en el passat, si decideixen col·laborar amb la formació de la constitució catalana amb bona fe, són benvinguts.”

O amb un simple i breu:

  “Són benvinguts al procés. Com més siguem més riurem!”

I finalment un altre cop cal rematar la frase amb un somriure “:)”.

People take to the streets with a banner reading "independence" during a protest for greater autonomy for Catalonia within Spain in central Barcelona, July 10, 2010. More than a million people took part in the protest according to the police.  REUTERS/Gustau Nacarino(SPAIN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

Estic segur que hi haurà gent independentista de bona fe que donarà cove als missatges dels quintacolumnistes. Però, com és totalment impossible saber qui ho fa de bona fe (però  està sent manipulat) i qui és un “topo” amb total coneixement de què es fa. El millor és fomentar la unió CUP-JXSí amb bon rotllo, sense insults ni pujades de to i en cap cas assenyalar amb el dit o difondre rumors o sospites, per molt legítimes que resultin. Com sempre cadascú que faci autocrítica i jo el primer.

No sé fins a quin punt aconseguirem que aquests quintacolumnistes es facin sobiranistes com va fer Michael Collins, però sí estic segur que, si seguim aquesta estratègia, com a mínim els desanimarem nosaltres a ells i no ells a nosaltres.

De fet els quintacolumnistes no poden fer descarrilar el procés, però sí que poden perjudicar-lo i endarrerir-lo. Catalunya ja ha despertat i ha decidit agafar el camí directe cap a la llibertat i la independència. Això ja no té aturador, el procés no farà marxa enrere per molts “topos” que s’infiltrin a les xarxes.

 

Anuncios

Acerca de ardillanegra

Puede parecer una locura enfrentarse al sistema. Pero, tal y como están las cosas, la locura es no hacerlo.
Esta entrada fue publicada en Tiempos modernos. y etiquetada , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

7 respuestas a Com combatre els infiltrats dins el procés.

 1. Núria Florensa i Soler dijo:

  Molt bon article i proposta.Em sembla necessari romandre atents/es. Jo ho seguiré, cercant amb atenció els quintacolumnistas. Visca Catalunya lliure!

  • Agraeixo Núria el comentari. Et recomanaria que no t’hi capfiquis pensant qui pot ser (o no) quintacolumnista. Simplement responent comentaris com aquests o del mateix estil farem que, en cas de ser un independentista confós, es tranquilitzi i hi confii més encara en el procés i (en cas de ser un espanyolista infiltrat) es desanimi en veure que no aconsegueix el seu objectiu.

 2. ramon dijo:

  comparteixo la teva opinió i afegiria els trols que utilitzen arguments etnicistes i/o xenòfobs

  • ardillanegra dijo:

   Exacte, hi ha gent espanyolista que es fan passar per independentistes i (per exemple) ataquen a Ada Colau pel tema dels top manta sabent que això provocarà mala maror entre independentistes perque CDC i la CUP tenen opinions totalment diferents sobre aquest tema. Ells “llancen la pedra” i després deixen que ens enfrontem entre nosaltres. Això és algo que no podem permetre.

 3. Raimon Fernàndez i Armijo dijo:

  Quant al terme “topo” o quintacolumnista, faig una objecció lingüística : en català ja pots posar-hi el terme talp que, en principi és l’animalot insectívor,però en l’accepció que ens ocupa també significaria el revolucionari pacient que espera l’enderrocament capitalista.Històricament, tant Shakespeare, com Hegel i el mateix Karl Marx ja s’hi referien.
  I sí que és vàlid el sentit d’espiament que se li dóna en aquest article, però no oblidem aquest altre. La CUP no ens ho perdonaria, ja que serien més aviat els talps del sistema -sisplau per força.

  • ardillanegra dijo:

   Està bé l’aclaració que acabes de fer. Moltes gràcies! Jo en concret en referia als unionistes que, específicament, a la xarxa es dediquen (fent-se passar per independentistes) a penjar notícies i comentaris amb l’objectiu de crear mala maror entre JXSí i la CUP o a provocar temor i desconfiança cap als votants o càrrecs de l’entorn de CSQP amb l’objectiu de perjudicar l’eixamplament del suport social al procés d’independència.

 4. Pingback: Catalunya: la revolució humana segueix el seu curs. | Ardillanegra

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s