Hijas de Lilith: Dolors Miquel Abellà poetessa.

Dolors Miquel Abellà és una poetessa nascuda a Lleida el 1960. Aquesta senyora ha aparegut a l’actualitat informativa en forma de polèmica per simplement recitar un poema en l’entrega dels premis “Ciutat de Barcelona” concedits per l’ajuntament de la capital catalana. Exactament el poema de la polèmica era una versió femenina del pare nostre que diu exactament:

12936693_1765424097010241_5297592725989272797_n

 MARE NOSTRA

Mare meva, que no ni sé on ets,
de qui només en tinc el nom…

Mare nostra que esteu en el zel
sigui santificat el vostre cony
l’epidural, la llevadora,
vingui a nosaltres el vostre crit
el vostre amor, la vostra força.
Faci’s la vostra voluntat al nostre úter
sobre la terra.
El nostre dia de cada dia doneu-nos avui.
I no permeteu que els fills de puta
avortin l’amor, facin la guerra,
ans deslliureu-nos d’ells
pels segles dels segles,
Vagina.

Anem…

Com veieu tampoc és res de l’altre món, però tot i així el fet de recitar-lo en veu alta ha aixecat polseguera dins dels sectors més conservadors de la societat.

mqdefault

Dolors Miquel i Abellà, poetessa

Com molts de vosaltres ja sabeu un famós regidor (no diré el nom perquè ni s’ho mereix) d’un no menys famós partit polític es va aixecar fent-se l’indignat i va abandonar l’acte sense dir ni “adéu”. No content amb aquesta mostra de falta d’educació i de escassa vergonya el regidor en qüestió ara demana la dimissió de la persona responsable d’incloure aquest poema a la cerimònia de l’entrega de premis. Es dóna el cas que el partit d’aquest personatge polític està imputat fins a les celles en casos de corrupció i malversació de fons públic, i molts dels seus membres es dediquen a tirar pilotes fores i a inventar-se polèmiques sorgides del no-res per confeccionar  cortines de fum que distreguin l’atenció. De fet el germà d’aquest personatge, que ocupa un ministeri al govern espanyol per part del mateix partit polític, ja va fer servir la mateixa estratègia fa unes setmanes amb uns titellaires que feien una representació per a la canalla.

Però lluny de maniobres de distracció política, resulta que alguns “HOMES d’església,” en ple segle XXI, s’han sentit ofesos per  aquest fet i es sumen a les demandes de “l’indignat” regidor. D’aquesta manera justifiquen i donen cobertura a la maniobra de distracció d’aquest polític.

 Ardillanegra considera intolerable i un atac a la llibertat d’expressió aquestes declaracions contra l’obra d’una poetessa. Aquest poema denuncia la situació de la dona en la societat patriarcal i masclista en la qual vivim. Resulta hipòcrita i paradòjic que considerant la greu situació de la dona al món en general uns impresentables (no mereixen cap altre qualificatiu) s’ofenguin per aquest poema. Són els mateixos que després utilitzen el tema de l’alliberament femení per atacar altres cultures com l’Islam per exemple.

Només resta animar a la senyora Dolors Miquel, a la poetessa lliurepensadora i compromesa amb la justícia tant del gènere femení com del conjunt de la humanitat a què continuï delectant-nos amb les seves obres, amb les seves idees i els seus poemes. Estic convençut de què no es desanimarà perquè és una “filla de Lilith” i, com a dona lliure i valent que és, no es deixarà intimidar. Endavant amb la teva poesia Dolors, l’art necessita de la irreverència i la humanitat necessita de l’art per tirar endavant, per evolucionar i per obrir les ments, tant les que s’han quedat encarcarades en el passat com aquelles que només pensen a utilitzar cortines de fum per tapar les vergonyes pròpies.

Anuncios

Acerca de ardillanegra

Puede parecer una locura enfrentarse al sistema. Pero, tal y como están las cosas, la locura es no hacerlo.
Esta entrada fue publicada en Hijas de Lilith. y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s